Isolerende raamfolie

Wordt een gebouw vaak te warm? Draait de airconditioning tijdens de zomermaanden overuren? Of is het ’s winters juist te koud en rijzen de stookkosten de pan uit? U hoeft geen ramen of kozijnen te vervangen om deze problemen op te lossen. De isolerende raamfolies van 3M kunnen dat ook.

Warm in de winter, koel in de zomer

Isolerende raamfolie zorgt ervoor dat ruimtes in de winter warmer blijven, en in de zomer koeler. Met deze folie wordt de isolatiewaarde van enkel glas verhoogd met 40%, bijna gelijk aan de isolatiewaarde van dubbel glas. De isolatiewaarde van dubbelglas wordt door deze folie met 26% verhoogd, waardoor het bijna gelijk wordt aan de isolatiewaarde van drievoudig glas.

Energie besparend

Met de isolerende raamfolie van 3M krijgen ramen met enkelglas dezelfde isolatiewaarde als ramen met dubbel glas, en dubbel glas als ramen van triple glas.
Wie wil er nou geen energie besparen door het aanbrengen van een onzichtbare folie op de ramen ?

Kwaliteitswaarborging met Kiwa rapport en registratie bij Bureau CRG.  Uitgebreide garantie van 3M

Kosten besparend

Doordat u minder energie verbruikt, bent u ook minder geld aan energiekosten kwijt.  Goed voor het milieu, én voor uw portemonnee dus !
Uw investering is in sommige gevallen al binnen enkele jaren terugverdiend.
Isolerende raamfolie is ook financieel minder ingrijpend dan vervanging van beglazing. Daarom zijn steeds meer beheerders van gebouwen inmiddels fan van isolerende folies.

Onzichtbaar efficiënter

Doordat de folie vrijwel onzichtbaar is, verandert het uiterlijk van het gebouw niet. Het behoudt zijn huidige stijl en materialen, maar is ongemerkt een stuk efficiënter geworden. Ideaal voor historische- en monumentale panden.
Daarbij komt dat de folie erg veel daglicht naar binnen toelaat.

Beter energielabel

Kantoorpanden met een energielabel dat slechter is dan C moeten hier vóór 2023 iets aan doen. Isolerende raamfolie kan hieraan bijdragen. Sommige gebouwen kunnen bijvoorbeeld van label D naar C upgraden met enkel isolerende raamfolie.
3M Thinsulate CC75 voldoet aan de nieuwe norm NTA 8800 die vanaf 1-1-2021 in werking treed.

Uv blokkerend

Isolerende raamfolie blokkeert ook 99,9 % van de Uv-straling.
Dat vermindert de kans op huidaandoeningen en vertraagt het verkleuren van uw meubels en interieur enorm.
Perfect voor etalages en showrooms maar ook voor musea.

Comfortabel

Doordat het gebouw in de winter warmer, en in de zomer koeler blijft, creëert u ook het hele jaar door meer comfort binnen het gebouw.
Verhoogt het comfort tijdens de koude wintermaanden en voorkomt koudeval bij het raam.  Geen koude nek of koude voeten meer  door deze kille luchtstroom.

Een aantal voorbeelden