Isolerende raamfolie

Wordt een gebouw vaak te warm? Draait de airconditioning tijdens de zomermaanden overuren? Of is het ’s winters juist te koud en rijzen de stookkosten de pan uit? U hoeft geen ramen of kozijnen te vervangen om deze problemen op te lossen. De isolerende raamfolies van 3M kunnen dat ook.

Warm in de winter, koel in de zomer

Isolerende raamfolie zorgt ervoor dat ruimtes in de winter warmer blijven, en in de zomer koeler. Met deze folie wordt de isolatiewaarde van enkel glas verhoogd met 40%, bijna gelijk aan de isolatiewaarde van dubbel glas. De isolatiewaarde van dubbelglas wordt door deze folie met 26% verhoogd, waardoor het bijna gelijk wordt aan de isolatiewaarde van drievoudig glas.

Energie besparend

Wist u dat het koelen van een ruimte is 4x zo duur als het verwarmen ervan? Door de isolerende werking van deze raamfolie hoeft u in de zomer de airconditioning minder vaak aan te zetten. Zo verbruikt u minder energie. Hetzelfde geldt voor de winter, wanneer u minder hoeft te stoken. Zo verkleint u met folie uw Co2 uitstoot.

Kosten besparend

Doordat u minder energie verbruikt, bent u ook minder geld aan energiekosten kwijt. Dit kan wel oplopen tot 10%. Goed voor het milieu, én voor uw portemonnee dus! Uw investering is in sommige gevallen al binnen enkele jaren terugverdiend. Isolerende raamfolie is ook financieel minder ingrijpend dan vervanging van beglazing. Daarom zijn steeds meer beheerders van gebouwen inmiddels fan van isolerende folies.

Onzichtbaar efficiënter

Doordat de folie vrijwel onzichtbaar is, verandert het uiterlijk van het gebouw niet. Het behoudt zijn huidige stijl en materialen, maar is ongemerkt een stuk efficiënter geworden. Ideaal voor monumentale panden. Daarbij komt dat de folie erg licht is, wat zorgt voor minimale gewichtstoename van de gevel.

Beter energielabel

Kantoorpanden met een energielabel dat slechter is dan C moeten hier vóór 2023 iets aan doen. Isolerende raamfolie kan hieraan bijdragen. Sommige gebouwen kunnen bijvoorbeeld van label D naar C upgraden met enkel isolerende raamfolie.

Uv blokkerend

Isolerende raamfolie blokkeert ook 99,9% van de Uv-straling. Dat vermindert de kans op huidaandoeningen en vertraagt het verkleuren van interieur. Perfect voor etalages en showrooms.

Comfortabel

Doordat het gebouw in de winter warmer, en in de zomer koeler blijft, creëert u ook meer comfort binnen het gebouw.

Een aantal voorbeelden