Zonwerende raamfolie

Komt er veel fel zonlicht door de ramen van een gebouw binnen? Of wordt de temperatuur te hoog door de zonnewarmte? Zonwerende raamfolie kan deze problemen oplossen.

Minder warmte - overlast door raamfolie

Nederland wordt steeds warmer! Zonwerende folie houdt de warmte van de zon tegen maar laat het daglicht door. Deze relatief goedkope oplossing bespaart energie en kosten, en zorgt voor meer comfort in een gebouw. Ook schadelijke UV-straling wordt geblokkeerd. Deze folie is ook ideaal als een gebouw al optimaal geïsoleerd is, met HR++ beglazing bijvoorbeeld.

Overtuig u zelf van het enorme effect van deze raamfolie met onze 3M Experience BOX

Lees meer ⟶

Isolerende en zonwerende raamfolies

Warmte werend

Zonwerende folie kan 81% van de zonnewarmte reflecteren. Zo blijft een gebouw lekker koel.

Energie besparend

Wist u dat het koelen van een ruimte is 4x zo duur als het verwarmen ervan? Door de reflecterende werking van deze raamfolie hoeft u in de zomer de airconditioning minder vaak aan te zetten. Zo verkleint u met folie uw Co2 uitstoot.

Kosten besparend

Doordat u minder energie verbruikt, bent u ook minder geld aan energiekosten kwijt. Goed voor het milieu, én voor uw portemonnee dus!

Relatief goedkoop

Zonwerende raamfolie is ook financieel minder ingrijpend dan vervanging van beglazing. Daarom zijn steeds meer beheerders van gebouwen inmiddels fan van zonwerende folies.

Uv blokkerend

Zonwerende folie blokkeert 99,9% van de Uv-straling. Dat vermindert de kans op huidaandoeningen en vertraagt het verkleuren van interieur. Perfect voor etalages en showrooms.

Comfortabel

Doordat het gebouw in de zomer koeler blijft, creëert u ook meer comfort binnen het gebouw. Ook de vermindering van fel licht draagt hieraan bij.

Een aantal voorbeelden